An innovative family business

Van een werkplaats in Schwaben tot een internationaal actieve middenstander – dat is in het kort de ontwikkeling van de ondernemingsgroep fischer sinds de oprichting in 1948. En altijd is het familiebedrijf zich bewust gebleven van haar wortels: het bedrijf is nog steeds gevestigd in Waldachtal-Tumlingen in het Nordschwarzwald, ca. 60 kilometer ten zuidwesten van Stuttgart.

Kenmerkend voor de onderneming is de innovatieve kracht, die er steeds weer toe geleid heeft dat niet alleen maar nieuwe producten werden ontwikkeld, maar ook nieuwe divisies werden geopend. Vandaag de dag zijn het de divisies fischer Befestigungssysteme, fischer automotive systems, fischertechnik en fischer Consulting.

De ondernemingsgroep heeft 46 bedrijven in verschillende landen. De productielocaties zijn te vinden in Argentinië, Brazilië, China, Duitsland, Italië, Tsjechië en de Verenigde Staten van Amerika. In 2015 zorgden 4.423 medewerkers wereldwijd voor een geconsolideerde omzet van 771 miljoen Euro.

De jongste divisie, fischer Consulting, ontstond uit de in de eigen onderneming ontwikkelde kennis. Het door de eigenaar en al vele jaren CEO Klaus Fischer (66) geïntroduceerde fischer ProzessSystem (fPS) streeft naar een permanente verbetering. De onderneming moet flexibel en slank en qua oriëntatie altijd op het voordeel van de klant gericht zijn.

Grootste divisie is het onderdeel bevestigingssystemen met meer dan 14.000 artikelen. De kracht van de onderneming nog steeds bij het technologische marktleiderschap in de belangrijkste segmenten van de bevestigingstechniek. Hier wordt voortgezet wat de oprichter van het bedrijf, Artur Fischer met zijn legendarische uitvinding, de nylon plug, meer dan 50 jaar geleden, is begonnen: Vandaag de dag is een ongekend aantal patenten kenmerkend voor de onderneming.

Deze divisie zal ook in de toekomst het hart van het bedrijf blijven vormen. Klaus Fischer ziet hier goede kansen om op zowel de thuismarkt als international verder te groeien. De kracht van de onderneming is om een breed spectrum van klanten, van hobbyisten tot aan Key Account-partners, het juiste, technisch perfecte product te kunnen bieden.

Een andere tak van de onderneming is de divisie automotive, die onder de meest moderne omstandigheden in Horb voor alle grote namen in de automobielindustrie kinematische interieuroplossingen kan bieden.

Tenslotte vervolmaakt fischertechnik met het speelgoed de portefeuille. De bouwdozen zijn ware klassiekers op het gebied van constructiespeelgoed. Dit kwaliteitsspeelgoed Made in Germany heeft wereldwijd fans, waardoor de positie verder kon worden vergroot.

fischer Contact


fischer Cobemabel snc

Schaliënhoevedreef 20 D

2800 Mechelen

België

Tel.: +32 152 8 47 00
Fax: +32 152 8 47 10