ACT - het innovatieve gevelsysteem

Met het ACT-systeem (Advanced Curtain wall Technique) biedt fischer architecten en planners een innovatief, hoogwaardig compleet systeem voor het bevestigen van geventileerde gevels. Naast de verwerkings- en economische voordelen, brengt het systeem ACT een uitstekende architectonische ontwerpvrijheid met zich mee.
ACT maakt het gebruik van natuurstenen gevels vanaf 20 mm dik mogelijk, evenals ESG- en TVG-glaspanelen van 6 mm glasdikte. Bovendien is de positie van het bevestigingsanker op de achterkant van de plaat vrij te kiezen. De uitwisseling van enkele of alle platen is eenvoudig. Zelfs kozijnpanelen kunnen eenvoudig en met grote flexibiliteit worden geplaatst.

Esthetisch hoogtepunt: De ondersnijdingstechnologie in combinatie met het fischer Zykon FZP II anker zorgt voor een vlakke gevel zonder zichtbare bevestigingselementen.

ACT vergroot kansen - en verlaagt kosten

Het fischer ACT-systeem maakt de weg vrij voor de realisatie van geavanceerde, complexe gevelontwerpen - en dat heel eenvoudig en economisch. Dit is mogelijk vanwege het FKP II Zykon paneelanker. Deze zorgt voor een nauwsluitende en daarom volledig expansievrije bevestiging in een ondersneden boorgat. Tegenover de conventionele bevestiging van gevelplaten, brengt deze techniek een absolute meerwaarde. Hierdoor zijn kleinere paneeldikten en grotere paneelafmetingen mogelijk, doordat kleinere buigmomenten optreden. Een geoptimaliseerde positionering van het anker vermindert de buigspanning in het paneel met ongeveer 50% in vergelijking met gangbare systemen. De perfect op elkaar afgestemde plaatankers, onderconstructie en doordachte boortechniek werpt zijn vruchten af op de bouwplaats: de installatie is eenvoudig, snel en onafhankelijk van het weer. De bouwtijd wordt verkort - en dus worden de kosten verlaagd.

 ACT systeem in één oogsopslag 

SystemOne

Een integraal onderdeel van het ACT systeem is de fischer-agraffe constructie SystemOne. Het is ontworpen voor zware lasten, grote platen van zwaar natuursteen en voor het overbruggen van niet-dragende ondergronden. De constructie vermindert de montagetijden op de bouwplaats, reduceert de geluidsoverlast, zoals bij renovaties en maakt vervanging van platen gemakkelijk.

Economisch en standaard: fischer-uitsparing voor mechanische bevestiging van panelen op de SystemOne-onderconstructie.

SystemOne light

SystemOne Light is de efficiënte oplossing als het gaat om de snelle montage van geventileerde gevels met lichte gevelpanelen. Natuurlijk heeft dit systeem ook alle voordelen die SystemOne zo uniek maken:

 • Snelle installatie door middel van een ophangsysteem
 • Geen verankering zichtbaar in de plaat
 • Ontworpen voor hoge belastingen
 • Overbrugging van niet-dragende ondergronden
 • Ideaal voor skeletbouw
 • Mechanische bevestiging van de neggekanten
 • Niet-destructieve vervanging van gevelplaten Wandbevestiging System
 • Geminimaliseerde koudebruggen
 • Lage boorinspanning
 • Geluidsarm tijdens renovaties
 • Droge montage, zelfs bij extreme temperaturen

Ondersnijdend anker in het glas

Door de speciale ondersnijding van het anker is de manier boren van belang, omdat boorinrichtingen voor het creëren van de ondersneden gaten een onmisbaar onderdeel vormen van het totale systeem.

fischer beschikt over een eigen machinepark van verschillende groottes, van de bouwplaatsmachine tot de grootschalige productielijn. Deze machines maken de snelle en economische productie van ondersneden boorgaten mogelijk. De ankers worden vervolgens met het hiervoor geschikte montagegereedschap in de platen gemonteerd. De bevestigingsspecialisten van het ACT Competence Center bieden uitgebreide diensten en diensten:

 • Verschillende machines in het programma
 • High-volume machines
 • Ondersteuning bij de selectie van machines
 • Aankoop / verhuur van de machines

'S Werelds 1e ondersneden glasanker is state-of-the-art

Het Duitse Instituut voor Bouwtechniek (DIBt) in Berlijn heeft de fischer Zykon anker (FZP-G) de algemene goedkeuring van de bouwinspectie verleend. De revolutionaire ontwikkeling is daarom state-of-the-art en kan nu in individuele gevallen zonder testen worden gebruikt voor geavanceerde glazen gevels. Door de ondersnijdingstechnologie toe te passen, is ons bedrijf erin geslaagd om 's werelds eerste glasanker te creëren zonder door-en-door montage. De FZP-G-Z is een ondersneden anker van roestvrij staal. Het bestaat uit kegelbouten, expansiehuls, plastic dop, vulring en borgmoer. De gladde buitenkant van de glazen gevel biedt de architect meer creatieve vrijheid, terwijl het risico op vervuiling en reiniging wordt beperkt.

De fischer FZP-G-Z is verkrijgbaar in twee varianten voor beglazing gemaakt van gehard veiligheidsglas (ESG of ESG-H) en gelaagd veiligheidsglas (LSG). De glazen panelen kunnen geëmailleerd of gecoat zijn en kunnen ook worden gebruikt als een ondersteuning voor gelamineerde zonnepanelen.

Service A|C|T 

Wij bieden u een all-in service van één bron aan
Meer informatie

Producten

Compact en informatief - alle ACT-producten in een oogopslag
Meer informatie

Referenties

Of het nu gaat om de Gotthardtunnel of Burj al Arab, fischer heeft wereldwijd gelijke tred gehouden met de tijd.
Meer informatie
sc93-delivery-2