ACT - het innovatieve gevelsysteem

Met het ACT-systeem (Advanced Curtain wall Technique) biedt fischer architecten en planners een innovatief, hoogwaardig compleet systeem voor het bevestigen van geventileerde gevels. Naast de verwerkings- en economische voordelen, brengt het systeem ACT een uitstekende architectonische ontwerpvrijheid met zich mee.
ACT maakt het gebruik van natuurstenen gevels vanaf 20 mm dik mogelijk, evenals ESG- en TVG-glaspanelen van 6 mm glasdikte. Bovendien is de positie van het bevestigingsanker op de achterkant van de plaat vrij te kiezen. De uitwisseling van enkele of alle platen is eenvoudig. Zelfs kozijnpanelen kunnen eenvoudig en met grote flexibiliteit worden geplaatst.

Esthetisch hoogtepunt: De ondersnijdingstechnologie in combinatie met het fischer Zykon FZP II anker zorgt voor een vlakke gevel zonder zichtbare bevestigingselementen.

ACT vergroot kansen - en verlaagt kosten

Het fischer ACT-systeem maakt de weg vrij voor de realisatie van geavanceerde, complexe gevelontwerpen - en dat heel eenvoudig en economisch. Dit is mogelijk vanwege het FKP II Zykon paneelanker. Deze zorgt voor een nauwsluitende en daarom volledig expansievrije bevestiging in een ondersneden boorgat. Tegenover de conventionele bevestiging van gevelplaten, brengt deze techniek een absolute meerwaarde. Hierdoor zijn kleinere paneeldikten en grotere paneelafmetingen mogelijk, doordat kleinere buigmomenten optreden. Een geoptimaliseerde positionering van het anker vermindert de buigspanning in het paneel met ongeveer 50% in vergelijking met gangbare systemen. De perfect op elkaar afgestemde plaatankers, onderconstructie en doordachte boortechniek werpt zijn vruchten af op de bouwplaats: de installatie is eenvoudig, snel en onafhankelijk van het weer. De bouwtijd wordt verkort - en dus worden de kosten verlaagd.

 ACT systeem in één oogsopslag 

Service A|C|T 

Wij bieden u een all-in service van één bron aan
Meer informatie

Producten

Compact en informatief - alle ACT-producten in een oogopslag
Meer informatie

Referenties

Of het nu gaat om de Gotthardtunnel of Burj al Arab, fischer heeft wereldwijd gelijke tred gehouden met de tijd.
Meer informatie
fe80::1c61:2ad1:f52e:7ce5%5