C-FIX

Het calculatieprogramma voor stalen en chemische ankers in beton.

Iin overeenstemming met de Europese Technische Assesment (ETA) en Engineering Solution (ENSO) voor de detectie van statische en quasi-statische belasting verankeringen. De ENSO benadering maakt het mogelijk om bijna alle vereisten en afmetingen te dekken die wereldwijd vereist zijn. Met deze service heeft u het voordeel dat u altijd het juiste ontwerp in het betreffende land kunt genereren. Met meer dan 30 nationale bedrijven, biedt fischer u ook wereldwijd 100% ondersteuning. Voor eenvoudigere ankerselectie is ook het beproefde meervoudige ontwerp voor alle producten beschikbaar. FE-gebaseerde dimensionering van de vereiste ankerplaatdikte is nu ook mogelijk met aangepaste ankerplaatmaterialen en -sterkten. Met de engineeringbenadering (ENSO) kan nu een breed scala aan ankerplaatgeometrieën en ankeropstellingen worden ontworpen en gedimensioneerd.

 

Naar download en systeemvereisten

Nu ook voor berekeningen in het metselwerk

De nieuwe versie van C-FIX met geoptimaliseerde starttijden maakt het ontwerp van verankeringen in metselwerk mogelijk volgens de specificaties van de ETAG. Hier is een variabele vorm van de ankerplaat mogelijk, maar het aantal ankers blijft beperkt tot 1, 2 of 4 volgens de specificaties van ETAG 029. Voor metselwerk van kleine stenen is bovendien de optie voor een ontwerp in ankergroepen beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om nog grotere verankeringsdieptes tot 200 mm te plannen en met succes te calculeren. Voor de dimensionering van metselwerk verankeringen wordt een vergelijkbare gebruikersinterface gebruikt als bij het ontwerp van beton. Dit vergemakkelijkt de snelle start en bediening. Alle invoeropties die niet zijn toegestaan voor de geselecteerde achtergrond, worden automatisch gedeactiveerd. Alle mogelijke combinaties van ankerstangen en ankerhulzen zijn enkel beschikbaar per specifiek type steen. Een onjuiste invoer is dus uitgesloten. Bij het veranderen van het ontwerp tussen beton en metselwerk worden alle relevante gegevens overgedragen. Dit vereenvoudigt de invoer en voorkomt fouten. De meest relevante informatie kan rechtstreeks in de afbeelding worden ingevoerd, in sommige gevallen is aanvullende informatie in het menu vereist. Ongeacht waar u de wijzigingen aanbrengt, automatische afstemming is gegarandeerd in alle bijbehorende invoeropties. Ongeldige combinaties worden weergegeven met een boodschap en een real-time berekening levert ook het bijbehorende resultaat voor elke verandering op. Te veel of te weinig informatie over ho.h. en / of randafstanden wordt weergegeven in de statusbalk en kan ook meteen worden gecorrigeerd. De in de ETAG geschetste vereisten m.b.t. stootvoegen is gebruiksvriendelijk gemaakt door middel van duidelijk gestructureerde menu-vragen over het ontwerp en de dikte van de verbinding.
Het ontwerpresultaat kan worden opgeslagen en afgedrukt als een verifieerbaar document met alle relevante gegevens voor het ontwerp en het product.

Technische ondersteuning

fischer Cobemabel snc
Schaliënhoevedreef 20 D
2800 Mechelen
België
sc93-delivery-1